Kőbe dermedve illeszkedik a szikra

Harmóniakert

Szövegdoboz: Sárkány

Copyright © Mező Tibor, 2007 Minden jog fenntartva

Kezdőlap

Opus

Szótagtár és Szótár

Szolgáltatás

 

Hírünk a világban

,,Az jó hírért, névért”

Balassi Bálint

Pomázi Polgár, 2009. március

 

Műve az ember. Szándékában áll használni. Úgy él, hogy a fájdalmat a túlsó parton, a boldogságot innen találja, odaátra nem evez, neki örömélet az örökélet. Rejtelmet kibogoz, vezet, képessége lakatot kovácsol a szívekre, átszellemült. Szerepe a világban a jobbra való törekvés.

  A tehetség tölti be gondolataimat, neve György Ádám. Napjainkban a legjelesebb híradás pomázi polgárként hozzá fűződik, sőt a nemzetközi sajtó alapján is, minek kapcsán a zongorajátéka rabul ejtette a közönséget New Yorkban éppúgy, mint Indonéziában. Róla írják a lapok: Portré egy gyerekről, aki rendkívül tehetséges ember (Jakarta Globe, 2008. december 4., 6. oldal), György Ádám csodálatos emelkedő csillag (Media Indonesia), valamint Egy zongorista kulcs a szívedhez (The Straits Times, 2008. november 14.).

  Az Amerikai Egyesült Államokban Ken Krimstein zenekritikus cikke közhírré kiáltja: A többért Magyarország, ami az Internetről is letölthető (http://www.culturecatch.com/music/adam-gyorgy-concert-carnegie-hall). Krimstein tovább folytatja. A 26 éves magyar pianista kimutatta, hogy igazi művész. Liszt második rapszódiáját önbizalommal és határozottan játszotta. Chopin játéka majdhogynem túlszárnyalta Horowitzot telt ház előtt. A repertoár nem sejtelmezte, hogy mily boldogságot fog nyújtani a közönségnek. A programozók hadserege vagy a kar, amely teljes torokból énekel, nem versenyezhetett volna vele. Még a Pink Floyd is csak szaladhatott volna a pénze után. Improvizációjával felhevítette a termet. Egy sikeres kapcsolat született ezzel a különleges emberrel, aki rock sztárként is debütálhatna, hogy a klasszikus zene üzenetét tömegek elé tárja. A honlapja http://www.adamgyorgy.com.

  Mit tett Pomázért ez a szeretetre méltó zongorazseni? A mellékelt képen láthatják, amint pomázi lobogó alatt koncertezik a Carnegie Hall dísztermében New Yorkban. Őt dajkálta az Isten: műve az ember.

 

Mint a csikó a fűben hempereg,

a harmat a szőréről lepereg,

mind tudja és érzi ezeket,

új tavasszal megújult emberek.

 

Mező Tibor

Adam_Gyorgy_At Carnegie_Hall_2008

Adam_Gyorgy_Jakarta_Globe_2008

Adam_Gyorgy_Jakarta_Post_2008

Adam_Gyorgy_Media_Indonesia_2008

Adam_Gyorgy_Straits_Times_Singapore_2008

Adam_Gyorgy_New_Straits_Times_KL_2008

Adam_Gyorgy_SingaporeReview2008

 

 

 

Vissza

 

 

Egyedi keresés